Percutane Needle Elekrolyse

PNE: Percutane Needle Etektrolyse

Als u langdurig last heeft van peesklachten, zoals een tenniselleboog, achillespees, hielspoor of schouderpees, kunt U bij Fysio Serton terecht voor een intake, gecombineerd met een echografisch onderzoek. Wanneer er besloten wordt te behandelen, hebben wij de beschikking over PNE (Percutane Needle Elektrolyse)

PNE is een innovatieve behandelmethode voor chronische peesblessures en weefselherstel. PNE geldt als een korte, effectief bewezen invasieve behandeling die bestaat uit de toepassing van een galvanische stroom onder echtgeleide via een acupunctuurnaald. De techniek is afkomstig uit Spanje en wordt al enige jaren toegepast bij gerenomeerde profclubs zoals Real Madrid en Valencia.

Voordelen van PNE:

  • Het is een lokale behandeling die, met behulp van echografie, direct op het aangetaste weefsel wordt toegepast.
  • Zeer snelle proliferatie herstelreactie
  • Geen aantasting van gezond weefsel
  • Er is sprake van een hoge effectiviteit vergeleken met traditionele therapieen zoals lasertherapie, ultrageluid of shockwave
  • De kans op terugval is minimaal

Vaak is het niet nodig meer dan 3 tot 4 keer te behandelen met PNE en we streven naar een significante pijnvermindering binnen deze sessies. Chronische peesblessures kosten echter tijd om volledig te herstellen.

Een PNE behandeling is niet een op zichzelf staande therapievorm: het wordt gecombineerd met een daarop afgestemd wetenschappelijk onderbouwd oefenprogramma.

De kosten voor behandeling worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekeringspakket waarin fysiotherapie is opgenomen.